Уважаеми читателю, радвам се, че си тук с мен и четеш моите мисли! За първи път се изявявам на що-годе публично място като някой, който ръси идеи за решаването на общозначими проблеми. Искрено се надявам да обхвана добре засегнатите въпроси. Ще имам нужда и от твоята помощ и поддръжка през цялото време и най-вече в началото, така че не стой настрана.
За тези от вас, които за първи път посещават този сайт и се питат какъв е тоя и какви ми плещи, бих посъветвал първо да разгледат целия сайт "Извори", но за да не губите време ще се представя с няколко изречения и ще обясня какво точно съм решил да пиша тук.
Държа на анонимността, така че имена, адреси, телефони ще дам само на хора, с които се запозная лично. Мога да кажа само следното, че съм мъж на 24г, не съм женен, нямам деца, живея в България, уча за висше образование, търся си работа в момента, работил съм на няколко места досега, като най-много съм се задържал на едно работно място 2г. Интересувам се от науката в цялата й прелест, но държа да се представя така, че да се разбира възможно най-лесно за този, който я изучава. Обичам музиката, рисуването, театралното и филмово творчество, изкуството като цяло. По душа не съм православен християнин, въпреки че съм кръстен към тази религия. Ако все пак ме питаш какво изповядвам, ще си призная, че се доверявам на Бога и вярвам в собствените си сили да променя живота, когато не ми харесва.
И за да продължа по-нататък своето представяне и да се свържа с по-същностните теми, които искам да засегна чрез този сайт ще обясня по-подробно своя възглед за връзката човек-бог. Вярвам в благия, всезнаещ, търпелив, всеопрощаващ, всесилен, състрадателен, вечно съществуващ и любящ Бог-баща-приятел. Бидейки такъв и виждайки перфектната хармония, която съществува в природата, в организмите с лекота мога да приема че Той(Тя, то, те) е сътворил за високоинтелигентните същества като нас хората(и не само за нас) не само един живот на Земята, а безкрайно много. Тоест това е още един начин да заявя вярата си в прераждането на безсмъртната божествена същност, която за по-кратко и по-удобно ще наричаме душа. Това е ключова позиция на разбиране за това кои сме ние в действителност. Така че, за да продължиш нататък би трябвало да допуснеш моето предположение, че човешката душа оцелява след смъртта на физическото ни тяло.
Ами това е наистина добро начало. Поздравявам те за толерантността ти! Малко хора достигат до това разбиране с цената на много труд и страдания в продължение на векове прераждания. Засега ще оставя разбирането ти на този етап и ще продължа с мотивите, които карат хората да се обръщат към по-задълбочено търсене на духовните истини. Защо хората философстват? Със сигурност нещо не е било наред в живота им и понеже това не е давало мира на бурния чувствителен темперамент в характерът им те са започнали да търсят. Това е започнало още в зората на пробуждането на човешката мисъл. Това са хиляди години история. Определено може да се каже, че ние, поколенията от миналия и началото на този век сме облагодетелствани с наследството от много и богата и съдържателна информация. Сигурен съм, че има достатъчно силни аргументи булото да се вдига точно сега и да получава достъпност и до всеки желаещ. Мисля че живеем в преломно време, в разстояние на няколко живота ще имаме уникалния шанс да се преобразим като разумни и състрадателни хора, в противен случай ще предизвикаме самоунищожение на своята технически напреднала раса. Не искам да плаша никого. Това са мои лични предположения. Възможно е да са просто глупости. Но всеки ще се съгласи, че човекът е най-големият враг за природата, който се появявал за тази планета. А трябва да е точно обратното...
Но да се върна на темата. Как аз реших да търся своята истина? Имах сериозно заболяване на нервната система. Лекарите можеха да ми изписват успокоителни, които само влошиха положението. Бях в задънена ситуация и сякаш изход не се виждаше. Но не се предадох. Ако бях се предал сега нямаше да приличам на човек, а на дегенерат... Не преувеличавам. Но се обърнах към книгите в търсене на алтернативни способи на лечение. Изчетох много и най-различни и интересни научни и недотам научни позиции. И другото важно нещо, което правех, е че засилих връзката си с онова съкровено чувство, което всеки човек носи в себе си, чувството за Бог. Като умолявах за помощ. И моят зов беше чут и чудото беше сторено, оправих се. Знаете ли, сигурен съм че се излекувах благодарение на новото си съзнание. Позитивното отношение, усмивката, търпението, забавянето на темпото на живота, молитвата, приемането на различни възгледи, подбора на храната, изобщо промяна в цялостния начин на живот, който водех до преди това, това ми помогна. Сега съм напълно здрав и всеки ден се чувствам благодарен за пълноценното си съществуване. Докато четях разни окултни техники за подобряване на здравето бях неудържимо привлечен към този род литература, започнах да си задавам въпроси и да търся техните отговори, да проучвам различни гледни точки засягащи един и същ въпрос. На първо място в моето лично проучване винаги е била човешката природа и границите на нейното проявление. Запознах се с множество отношения към това, което наричаме Бог. И измежду всички тези, за себе си избрах това, което съответства на вътрешното ми усещане за автентичност. Бих могъл най-отговорно да заявя, че достигнах сериозна степен на осъзнаване а сега най-голямата ми грижа е(ако изобщо може да се нарече грижа) как да разпространя това ново виждане, така че повече хора, които имат нужда от нов морал, меродавни изконни ценности, помощ, разбиране, изцеление да ги получат по възможно най-удобен за тях начин.
Така, обясних своята мотивация, концепцията на своето вярване и оттук нататък ще се опитам да пречупвам жизненоважните събития през тази призма, така че да извличаме заедно най-добрата полза от обстоятелствата.
Бъди здрав и силен, мир и любов!

velaskes©2003