Сексът - срещу табутата

Уважаеми приятели искам да засегна тази гореща тема и да дам своя скромен принос в нейното тълкуване и разбиране, защото дори и в освободеното ни съвремие все още съществуват табута, двусмислие, неправилна употреба и културно объркване относно този съществен феномен от нашия живот.
Тук ще говорим за сексът като начин за забавление и не толкова като способ да зачеване на деца.
Човекът е сексуално същество. Без секса нас нямаше да ни има. Единствено този факт би трябвало да обуславя нашето най-сакрално и висше отношение към него. Би трябвало да боготворим тази наша функция. А то е обратното. Не смеем дори да заговорим на тази тема. Дори в брака между влюбените пак остават недомлъвки. Всичко това е резултат от един светоглед, който не е от вчера. И негов основен проводник е погрешната интерпретация на това какво е божествено и какво не. Религиите са опорочили най-чистото проявление на човешкото - нашата сексуалност. Те са успели през вековете да насадят това огромно бреме. Да се срамуваме от удоволствието, което носи секса. Да го избягваме и да използваме секса само за създаването на поколение. Това преживяване да се счита като нещо срамно, долно, мръсно, грубо и всякакви такива. Нищо чудно, че в днешно време има такъв огромен интерес към порното. Хората търсят и гледат порно(преди всичко мъжете), защото имат сексуални нужди, които са незадоволени. Няма лошо. Но защо порноиндустрията жъне такива огромни успехи. Именно поради това, че секса продължава да е табу и свободната му интерпретация така че да носи цялостно удовлетворение се подтиска и от общественето мнение и от държавите, и от църквата. Забелязва се напоследък в България разпускане на нравите. От едната крайност се минава към другата. От липсата на секс се отива към безразборния секс. Лично аз смятам, че е по-добре това, отколкото изпитването на липса. Но все пак ако знаехме какво е значението и употребата на секса бихме изпитвали от това още по-голямо задоволство, пълнота и цялостност в живота си. Понеже сексуалността е такава съществена част от живота ни като хора нейното потъпкване води до кошмарни последствия и обратното.
Моето мнение е в полза на секса, това е ясно. Хубаво е да се прави по всички възможни начини, както ни харесва на нас, както се харесва и на партнъора (парнъорите) ни. Всичко в секса е допустимо, стига да не пречи на другите, които участват, както и на обществото, в което живеем. Това е тънката част от разбирането на секса. Да не пречим на другия. Не можеш да отидеш с приятелката си в центъра и да се изпраскате(съжалявам за грубия израз) пред погледа на всички минувачи. Защо не?(сигурно има хора и с толкова смело мислене). Именно защото не на всички ще се хареса тази гледка. А трябва да уважаваме хората около нас. По този начин няма нищо срамно при всяка опитност в секса стига да не надхвърля тези граници(или поне ако някога ги надхвърли именно, защото те представляват възбуждащия фактор, то да става деликатно и с вкус). Иска ми се да обърна внимание на всеки един аспект от сексуалните прояви, но понеже трябва да се ограничавам с дължината на текстта, ще засегна само някои от по-спорните.
Сексът извън брака(изневярата), или извън връзката с любимия човек, на първо място. Защо не. Аз примерно ако приемем че обичам жената до мен толкова много за мен нейното щастие би било преди всичко останало. Ако тя иска да прави с друг мъж, какво ми пречи да й осигуря тази свобода, като дам съгласието си. А тя оттам нататък ще реши останалото и вярвам, че ще го направи разумно. Мисля, че ако всеки може да мисли толкова свободно като мен щастливите връзки ще бъдат много повече от разводите и разделите.
Мастурбацията. Че има ли нещо по-хубаво от любовта към самия себе си, да се обичаш и да се приемаш, да разбираш функциите и границите на своето тяло. Изключително силно табу е мастурбацията. Колко хора биха си признали, че го правят(въпреки че го правят непрекъснато при всяка една възможност). Няма нищо нередно в това да си доставяш сам удоволствие. Дори и да имаш постоянен партньор. Това е просто един аспект от сексуалното разнообразие, което би могло да ни донесе удовлетворение.  Няма и грам истина в твърденията от средновековието за ослепяване и забавяне на умствените процеси. Безопасно е, стига отново да се спазват някакви граници и да не се превръща в маниакално състояние.
Сексът със същия пол. Е това вече си е особеност на един определен контингент от хора, които притежават хомосексуални наклонности. Щом им харесва нека да го правят. Щом не ми се набиват в очите и не парадират нарочно с това, не ми пречат. Всеки има право да бъде щастлив. Аз съм дори за узаконяването на гей браковете, нека и те да се чувстват нормални каквито всъщност са си.
Всичко в секса е позволено, когато не нарушава свободата ни, така че експериментирай свободно. Анален, орален секс, садо-мазо, групов секс, доминиране, секс със храни, с играчки, сред природата, всичко което въображението може да ти подскаже.
Бройкаджийството, това на мен не ми допада. Да вземем един такъв мъж. Толкова много жени минават през него, а не може да си избере и една, с която да остане за по-дълго от една нощ(примерно). Това по-скоро говори показателно за ценностната система на един такъв мъж. Неговия живот е свързан с непрекъснато доказване на сексуалността си. Какво има толкова за доказване, тя е явна. Разбирам да смениш няколко жени, но целта ти да прекараш цялата женска половина от света не ми се вижда рационална.
Толерантност – много важно качество за хармоничното възприемане на сексуалните опитности. Всеки би трябвало да се отнася по този начин. Няма място за собственост върху жената, върху чувствата на другия. Няма място за манипулиране чрез използване на секса. Сексът трябва да си остане едно чисто необременено от каквито и да било скрити помисли занимание. Откритост в секса. Отдаване в секса. Разбиране на нуждите на партньора Помагане за достигането на оргазъм.
Един от най-големите страхове, които пречат за свободния секс са: създаването на нежелани деца и прихващането на венерическо заболяване или СПИН. Така че, ако искате да сте добър любовник уважавайте желанието на жената до вас да я предпазвате от забременяване и от предаване на венерически заболявания. Чистоплътността е задължително условие(освен когато нечистоплътността се използва за възбуждащ фактор).
Както и предрасъдъците, многобройните предразсъдъци, които преди всичко бих причислил на женската половина от света. Би трябвало да сме по-отзивчиви и по-освободени, животът е сега, не бива да се изпуска дори и миг, в който можем да се чувстваме щастливи дори и по този начин докато правим секс. Жените се страхуват много да не ги нарекат леки. Факт е, има жени с по-чувствена натура. Не бива да се подтиска. Чудесно е, че имаш такива желания. Това е нормално. Ти си просто човек с по-голям апетит в това отношение. Това е като да обичаш да плуваш повече или да играеш шах. Защо не. Не мисли какво ще помислят другите за теб. Не приемай нищо лично. Другите биха могли чрез мнението си да ти отнемат радостта от живота. Затова не мисли за това. Просто бъди себе си. По-добре е да си "лека", но поне ще си щастлива. Ако не приемаш лично нещата, това какво определение ще ти дадат няма да има значение.
Сексът не на последно място като свещено изживяване. Дали ще е тантрически или някакъв друг сексът би могъл да донесе не просто оргазъм, а едно силно единение с живота. Дълбока връзка и общуване с партньора на едно високо духовно равнище. Това е предназначението на удоволствието от секса. Един вид припомняне на нашата божественост чрез екстаза и единението на телата. 
Хубаво е да се говори повече над тези теми. Според мен това касае много нашето лично щастие. Няма нищо смущаващо в телесните ни функции. Трябва да ги признаваме, да ги използваме рационално и нетолкова рационално и преди всичко да се забавляваме, нали затова е живота!

velaskes©27.06.2004