За душата

Във всеки от нас съществува една душа, а може и тялото да е част от самата душа. Важното е, че душата е част от всяко живо творение, всяко създание , което поема и отдава божия дъх. Това е онази част от човека, която винаги знае кой път води до радост и кой до болка, но не винаги гласа на душата успява да стигне до нашето съзнание. Често изкривен през призмата на разума, с неговите безкрайни игрички, мъдрия глас в нас се превръща в самоизтезание и затвор, а е излязъл от радост и любов. Душата е това, което е направено по Божий образ и подобие, а не формата на тялото, душата е част от Бога. Душата е като буркан пълен с вода от океана, водата е същата, но това не е целия океан.
Бог е този океан, който ни залива с своята любов и мъдрост, и ако понякога ни се струва, че сме насред буря и вълнение, това е защото Животът тръгва в съвсем нова посока . Точно благодарение на бурята се озоваваме насред най-смелите си мечти – изморени, благодарни и смирени.
Затова нека се доверим на тази сила, да почувстваме прекрасното усещане да си жив, всеки ден да е вълнуващо приключение, защото за нас се грижат по най-добрия начин.

Divine©07.10.2005