Хора, не се отчайвайте, не се предавайте, за бога, знайте, че винаги има изход от всяка ситуация. Когато имаме сериозен проблем, направили сме опит да го разрешим и не сме успели с този опит, често някои от нас се примиряват с това положение и пропускат да реализират мечтите си. Има изключително редки случаи, в които примирението може и да е полезно, обаче точно в този случай по-добре се замисли дали наистина е така и не пропускаш скъпоценни, уникални мигове, в които можеш да изживееш радост и върховно щастие.
Сега ще ти кажа докъде води отчаянието, особено ако това се е превърнало в твой постоянен пораженски модел на реакция след неуспеха. Отчаянието е билет към ада, първа класа. Това е усещане за пълен провал, безразличие към живота, отчаянието е едно от най-ниските нива на отрицателната енергия. Може да те доведе до самоубийство. Бъди нащрек, когато изпадаш в това състояние. Искам да ти кажа, кой ли не е имал такива моменти, кой ли не се е чувствал на дъното, но бъди сигурен(а), че въпреки черните краски, с които сега е изпъстрен твоя свят(и сякаш вече нищо не може да те зарадва) там някъде има изход и той чака да бъде избран от теб. Не се предавай, прояви активност, тръгни напред, направи една крачка и потърси вратичката. Животът може да бъде прекрасен, може да бъде твой.
Има и други аспекти на пораженчеството. Когато оставяме живота си в чужди ръце. Не искам да кажа, че не е редно да се доверяваме на най-близките си хора, ни най-малко. Просто доверявай се, но едновременно с това управлявай самостоятелно живота си, живей го така, че да можеш да поемеш цялата отговорност за онова, което ти се случва. Добро или лошо, приятно или неприятно, късмет или нещастие, поеми отговорността за това и ще се изненадаш след време(когато можеш да погледнеш критично назад) колко пълноценен е станал животът ти.
Искам да кажа и на всеки, който опитва, претърпява провал и се отказва след това. Приятелю, животът, хубавите неща от живота са за дръзките и настоятелни хора, тези които въпреки трудностите не се отказват и преследват целите си докато ги видят изпълнени. Разбираш ли ме. Сега опитай пак и пак и пак, докато онова, което изглежда толкова трудно накрая се огъне в ръцете ти и успееш. Не бързай, не търси мигновени резултати след своя първи опит, понякога е нужно повече време, отпусни се и си работи нормално, постепенно, раздавай се за целта си, ще видиш, малко по малко ще се появяват окуражаващи резултати, които накрая ще екстраполират в твоята осъществена мечта. Помни едно, върви напред, бъди твърд, бъди силен и не се предавай.

velaskes©2003